Beroepsvereniging Coaching

Een beroepsvereniging behartigt de belangen van zijn leden. Het zorgt niet alleen voor meer bekendheid maar ook voor meer aanzien en status van de leden die zijn aangesloten. Zo heeft de branche coaching ook verschillende beroepsverenigingen die in het belang van de aaneengesloten coaches werken. Door middel van kwaliteitscontroles houden ze niet alleen het werk maar ook het imago van de branche schoon.

Voor de branche coaching zijn diverse beroepsverenigingen actief:

NOBCO

Het NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) is officieel gezien geen beroepsvereniging maar een stichting. Hier kunnen coaches zich ontwikkelen tot beroepscoach door middel van begeleiding die aansluit bij de eisen van de huidige werkomgeving.

NOBTRA

NOBTRA (Nederlandse Orde van Beroepstrainers) is ook een stichting die de belangen van beroepstrainers behartigt. Deze vakorganisatie werkt aan erkenning, toetsing en ontwikkeling.

ST!R

St!r is een professioneel keurmerk die de beroepsregistraties en registers van coaches en professionele begeleiders beheert. Via deze stichting wordt er een kwaliteitscontrole gedaan op soorten coaches in Nederland.

NOLOC

Deze beroepsvereniging met ruim 2.400 leden is bedoeld voor loopbaanprofessionals. Leden zijn onder andere werkzaam op het gebied van carrièrecoaching, re-integratie en loopbaanadvies. Deze vereniging behartigd de belangen van de leden binnen de loopbaan branche.

LVSC

De Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching is de beroepsvereniging voor begeleidingskunde. Hun doel is het bevorderen en bewaken van de ontwikkeling en de kwaliteit binnen de branche. Door middel van advies en het geven van informatie ondersteunt het LVSC zijn leden.

Beroepsvereniging Jobcoaches

Het doel van de beroepsvereniging Jobcoaches is het waarborgen van de kwaliteit van coaches in Nederland. Coaches die voldoen aan een bepaalde criteria worden opgenomen in een jobcoachregister. De dienstverlening kan hiermee verder worden ontwikkeld.

Coach