Is coaching wat voor mij?

Coaching moet niet worden verward met therapie. Hoewel beide methodieken werken aan gedragsverandering, is coaching gericht op de toekomst en op het behalen van resultaat. Is je leven momenteel uitgeblust en verlang je naar een bruisend leven vol energie? De weg van het uitgebluste naar een leven vol energie, is de weg die je samen met een coach aan je zij kunt bewandelen. Je kunt dit zeker ook alleen, je hebt geen coach nodig. Maar met een coach aan je zij, heb je misschien net dat steuntje in je rug wat je tot nu toe hebt gemist.

Wanneer is coaching zinvol

Eigenlijk is coaching voor iedereen zinvol. Met coaching leer je om jezelf doelen te stellen en deze ook te bereiken. Dit verhoogt je zelfvertrouwen en geeft energie. Voor elk levensgebied zijn er coaches te vinden. Een lifecoach is iemand die alle aspecten van je leven samen met je bekijkt, maar er zijn ook specifieke coaches die zich richten op 1 of meerdere levensthema's. Zo zijn er coaches die zich focussen op mensen die bepaalde problemen ervaren op een heel specifiek gebied.

Coaching op werkgebied

Voel je dat je je verder wilt ontwikkelen op het gebied van werk. Dan zijn er verschillende coaches die je kunt inschakelen. Zo zijn er coaches die je helpen om na uitval weer terug te komen op de arbeidsmarkt, zijn er coaches die je helpen om te ontdekken waar je passie ligt en zijn er coaches die je helpen om je werk en privé balans te vinden.

Coaching op het gebied van je gezondheid

Coaches die je ondersteunen op het gebied van je gezondheid, zijn heel divers. Zo heb je sportcoaches die je helpen om sport te integreren in je dagelijks leven en zorgen dat je aan je conditie werkt. Maar er zijn ook stress coaches en burn-out coaches die zorgen dat je innerlijk je rust vindt en de regie in eigen hand neemt.

Coaching op relatiegebied

Relaties kunnen behoorlijk complex zijn. Er zijn coaches die jou kunnen helpen als je bijvoorbeeld vastloopt in vriendschappen of een liefdesrelaties, maar er zijn bijvoorbeeld ook datingcoaches te vinden.

Coaching op financieel gebied

Heb je moeite met je financiën? Dan kun je terecht bij een budgetcoach bijvoorbeeld. Het is fijn om te voelen dat je precies weet wat er elke maand bij je aan geld binnenkomt en ook weer uitgaat.

Coaching bij opvoeden en gezinssituaties

Opvoeden kan een zware taak zijn en het is helemaal niet zo gek om hierin gecoacht te worden. Er zijn veel opvoedcoaches die je kunnen helpen en handvatten kunnen bieden om te zorgen dat er een liefdevolle sfeer heerst thuis. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld gaat scheiden en co-ouderschap doet, zijn er coaches die je kunnen helpen alles goed te stroomlijnen.

Coaching voor het ontwikkelen van specifieke vaardigheden

Wil je assertiever worden? Wil je leren hoe je een verkoopgesprek voert? Leren hoe je een deal sluit? Er zijn coaches die zich richten op het ontwikkelen van specifieke vaardigheden en competenties.

Coaching voor meer structuur

Bijna iedereen heeft wel gehoord van Marie Kondo. De opruimgoeroe. Steeds meer mensen willen bewuster leven en bewust zijn in de spullen die ze aanschaffen. Soms heb je in de loop der jaren zoveel verzameld dat je huis niet meer als een rustgevende plek voelt. Door met bijvoorbeeld een opruimcoach te werken, kom je langzaam weer tot de kern met wat belangrijk voor je is en kun je van je huis weer een thuis gaan maken.

Meer info

Wil je meer weten over een specifieke coach, lees hier meer over op onze site.

Coach