E-coaching – Wat is dit precies?

Ook coachingsvormen gaan met de tijd mee. Naast de vaste vormen van o.a. de NLP coach, de bedrijfscoach en de relatie coach is er nu ook een E-coach. E-coaching is niet meer dan flexibele vorm van online coaching. Sommige mensen zitten nou eenmaal liever niet vast aan vaste coaching tijden. Zo kan je sessies van E-coaching gewoon volgen waar en wanneer jij dat wilt. Vooral voor mensen die de voorkeur geven aan schriftelijke communicatie in plaats van mondelinge is dit een fijne manier van werken.

Er kan gekozen worden uit zowel e-coaching als een combinatie van e-coaching en face-to-face coaching. Niet alleen is dit zeer effectief en efficiënt, ook kunnen ondernemers en werknemers in het buitenland begeleiding krijgen van een coach. Een e-coaching dienst kan dan ook volledig op jouw wensen worden afgesteld.

Wat heeft een E-coach mij te bieden?

Een E-coach kan op ieder tijdstip van de dag worden bereikt via de mail. De coach zelf heeft hierdoor ook meer speelruimte en kan sneller reageren op jouw input. Doordat het reageren van de coach niet gebeurt tijdens een afspraak heeft hij/zij meer tijd om over een passend antwoord na te denken. Ook ben je niet verplicht om voor contact met je coach ergens af te spreken of naartoe te gaan. E-coaching is dus geheel op je eigen tempo en wanneer het jou uit komt. Ideaal voor ondernemers die het druk hebben of mensen die wel coaching willen maar hier net te veel tijd aan willen kwijt zijn.

De voordelen van E-coaching

Zoals hierboven al vernoemd levert E-coaching de nodige voordelen op:

  •     Contact wanneer het jou uit komt
  •     Minder tot geen reistijd
  •     Alles staat zwart op wit
  •     Zelf meer controle over het procesbegeleiding
  •     Lage investering
  •     Je komt sneller tot de kern van je vraagstuk
Terug naar E-coaching: is het wat voor jou?
Coach