Gezinscoach – Brengt rust en plezier terug binnen het gezin

Als ouder kan het je soms even te veel worden. Zeker in deze 24/7 maatschappij: overvolle agenda's, een sociaal leven, sporten van de kinderen, elke dag je kind(eren) weer op tijd afleveren op school en vervolgens ook nog op tijd op je eigen werk verschijnen. Het is écht niet zo gek dat je soms de balans even helemaal kwijt bent. Gezinscoaching is er voor jou of jullie wanneer de balans even ver te zoeken is en er een patroon is ontstaan waar vooral frustratie en boosheid de boventoon voeren.

Een gezinscoach inschakelen

Laten we je als eerste vertellen dat je absoluut niet de eerste of de laatste ouder bent die het idee heeft dat het opvoeden boven zijn/haar hoofd groeit. Het leven is vaak één grote uitdaging en kan soms als een race tegen de klok voelen. Opstaan, aankleden, ontbijten, naar school, naar werk, sportclubs, speelafspraakjes, gezonde voeding. Het is ook niet niks wat we allemaal op een dag willen bereiken.

Als ouder ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen leven maar ook voor deze mooie kleine wezentjes, je kinderen genaamd. Je wilt ze alles geven wat je kunt en vaak nog meer. Heel vaak vergeten we hierbij onszelf. Dit zorgt ervoor dat je stress level stijgt, je lontje korter wordt en je het gevoel hebt dat je het allemaal niet meer onder controle hebt.

Je vindt het gezinsleven niet zo gezellig meer en je baalt ervan dat er zo vaak ruzie en frustratie is. Of misschien ervaar je verdriet omdat je de tijd die je met je kinderen hebt niet doorbrengt op de manier zoals je zou willen en zo naar verlangt.

Een gezinscoach is dé aangewezen persoon om jou met de juiste ondersteuning te laten zien hoe je een gezinsleven creëert waarbij je rust en verbinding ervaart en waar liefde de boventoon voert.

Wat levert het je op

Een gezinscoach maakt ruimte voor jou, geeft je de tijd om je verhaal te doen, luistert zonder oordeel naar alles wat je misschien al die tijd al zo opkropt. Vervolgens zal een gezinscoach vragen waar je naar verlangt, wat je gewenste situatie is. In de volgende stap gaan jullie samen aan de slag. Er wordt gekeken naar: wat kun je zelf veranderen, wat wordt er van andere gezinsleden verwacht en welke dingen kunnen anders. Samen met jou en je gezin werkt een gezinscoach aan het sterker maken van je gezin waarin er weer plezier, verbinding en ruimte is voor een ieder van jullie.

Is een gezinscoach geschikt voor mij?

Zoals gezegd biedt een gezinscoach begeleiding aan gezinnen. De uitdagingen en vraagstukken waar ouders hulp voor inroepen is heel divers.
Zo zijn er alleenstaande moeders en vaders die graag wat extra steun ontvangen. Samengestelde gezinnen kunnen bij een gezinscoach terecht om te kijken hoe jullie een mooie eenheid kunnen gaan vormen. Maar ook de traditionele gezinnen, waar er bijvoorbeeld conflicten zijn tussen ouders omdat jullie niet op 1 lijn zitten over de wijze van opvoeding of wanneer je een driftige peuter in huis hebt of last hebt van hele opstandige pubers.

Een gezinscoach luistert, observeert en brengt de huidige situatie in kaart en jullie ontwikkelen samen strategieën om een gezinsleven te creëren waar liefde de boventoon voert.

Terug naar Een krachtig gezin: gezinscoaching
Coach