Spiritual Coach: de zin van jouw leven?

Spirituele coaching is een vorm van coaching die de laatste jaren steeds meer voorkomt. Het wordt gezien als een meer alternatieve vorm van coaching, waarbij er dieper over dingen wordt nagedacht. Er wordt gewerkt met je bewustzijn. Een spirituele coach laat je bewust worden van je gedachten en patronen in je leven. Hierbij gaan ze soms een stap verder dan een reguliere coach. Vorige levens en energieën kunnen hierbij ook een rol spelen. Er is een heel uiteenlopend aanbod van spirituele coaches waarbij de onderlinge verschillen groot zijn. Zo heb je spirituele coaches die heel 'down to earth' zijn maar ook coaches die het hiernamaals bijvoorbeeld erg betrekken in hun coaching. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen waar je precies naar op zoekt bent en wat je graag zou willen bereiken in samenwerking met je coach.

Een spirituele coach wat voor jou?

Wat een spirituele coach eigenlijk doet is jou tot inzicht brengen. Inzicht in jezelf, inzicht in je handelen en inzicht in patronen die waarschijnlijk al voor langere tijd een rol spelen in je leven. Je leert jezelf begrijpen en wordt bekrachtigd om moeilijkheden en uitdagingen in je leven aan te gaan.

Een spirituele coach werkt intuïtief en holistisch. Dit betekent dat er gekeken wordt naar lichamelijke klachten en sensaties en psychische klachten. Een belangrijk aspect binnen spirituele coaching is aanvaarden van dat wat is.

Vele van ons hebben geleerd dat bepaalde emoties gewenst zijn en andere emoties minder of zelfs ongewenst zijn. Er bestaat niet zoiets als ongewenste emoties. Emoties komen en gaan en horen bij ons leven. Een spirituele coach leert je om je emoties te aanvaarden en te accepteren en vanuit hier te kijken wat die emotie je wil zeggen.

Zo kan boosheid bijvoorbeeld verband houden met dat er over je grenzen heen wordt gegaan en kan verdriet staan voor gevoelens van eenzaamheid. Met een spirituele coach ga je dus kijken welke emoties er bij je spelen om vervolgens inzicht te krijgen in waarom deze emoties ontstaan en wat ze je willen leren.

Wat mag je verwachten

Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Elke coach is weer anders. Wat we je adviseren is om altijd een kennismakingsgesprek aan te vragen. Ook hierin zul je weer verschil terugzien. Sommige coaches bieden dit soort gesprekken gratis aan, andere vragen hier een vergoeding voor.

Maar wat je in het algemeen mag verwachten van een spirituele coach is dat hij/zij dus op basis van zijn intuïtie werkt en kijkt naar jou als geheel. Je kunt bij een spirituele coach terecht voor bepaalde levensvragen, op het gebied van liefde of wanneer je zelf je spirituele kant wil ontwikkelen.

Sommige spirituele coaches maken gebruik van ondersteunde materialen en technieken. Een veel gebruikte tool in de spiritualiteit zijn bijvoorbeeld kaartendesks met inzichtskaarten of een pendel. Ook maken sommige spirituele coaches gebruik van speciale sprays of de energie van hun handen (healing).

Op zoek naar een spirituele coach?

  Terug naar Uitgelicht: spiritual coach
Coach