Lifestyle coach    

Op het gebied van lifestyle coaching zijn heel veel verschillende coaches te vinden. Waar het om gaat is dat deze coach je helpt om een gezonde leefstijl te creëren. Je leefstijl wordt gevormd door meerdere aspecten. Deze coaching wordt dan ook op een breed gebied ingezet. Denk aan je relaties, werk, familie en je gezondheid.

Wat is lifestyle coaching?

Lifestyle coaching is erop gericht om je meer bewustzijn te brengen. Hoe leef je op dit moment je leven en hoe voelt dit voor je? Wat zou je anders willen?  Samen met een lifestyle coach kijk je naar diverse aspecten in je leven. Hoe ervaar je je relaties, je familieband, hoe staat het met je gezondheid en hoe voel je je op werk? Al deze punten samen vormen jouw levensstijl. Wat zijn de normen en waarden waarna je leeft en leef je die ook echt na of wil je iets heel graag maar lukt het je niet om vol te houden? In lifestyle coaching wordt je gestimuleerd om balans te vinden dus al deze aspecten en vanuit tevredenheid te leven. Tevreden met wie je bent, waar je voor staat en wat je uitdraagt!

Wanneer een lifestyle coach inschakelen?

Eigenlijk krijgt ieder mens ergens in zijn/haar leven te maken met overtuigingen die je hebt meegenomen vanuit je jeugd, die vandaag de dag niet meer voor je werken. Ze werken zelfs in je nadeel. Soms staan ze zo erg in de weg dat je je ongelukkig voelt of ontevreden. Deze gevoelens zijn een indicator om de opties van coaching te overwegen. Je zult dan namelijk leren waarom je bepaalde overtuigingen hebt, waarom ze niet meer werken en voelen dat je bewust kunt kiezen om dingen anders te doen. Een lifestyle coach helpt je om gezonde keuzes voor jezelf te maken: op het gebied van ontspanning, van voeding, van sporten en van bewustzijn.

Wat levert lifestyle coaching je op?

Het is van tevoren nooit te zeggen hoeveel sessies je nodig hebt, maar wanneer je zelf de verantwoordelijkheid leert nemen over je leven, zul je snel merken dat je gevoel verandert. Je wordt je meer bewust van je patronen en de invloed die je zelf hebt om dingen te kunnen veranderen. Je zult meer plezier gaan beleven in je leven en je zult je fitter en vitaler voelen. Ook leer je om dingen te accepteren en vanuit daar te handelen. Je voelt je krachtig en energiek!  

Hieronder enkele voorbeelden van lifestyle coaches; al dat niet in combinatie met personal training wat hier een belangrijk onderdeel van is :

Personal Body Care

Coach