Loopbaan coach - Weten wat je echt wilt 

Met een loopbaancoach stel je gezamenlijk werkdoelen op die jou helpen op weg naar en passende baan voor jou. Samen met de loopbaancoach ga je je in je zelf verdiepen. Tijdens de loopbaancoaching wordt duidelijk gemaakt wie jij echt bent, wat je allemaal kunt, wat je zou willen bereiken in je leven en wat nog andere mogelijkheden zijn. Aan de hand hiervan wordt er werk gezocht en een plan gemaakt hoe dit doel bereikt kan worden. De loopbaancoach dient als begeleider in dit gehele proces en zal ondersteuning bieden waar dat nodig is. Passend werk is hier de uitkomst van.

Voor wie is een loopbaancoach?

Loopbaancoaching is bedoeld voor verschillende groepen mensen die opzoek zijn naar, en hulp nodig hebben bij het vinden van een geschikte baan. Er zit dus per definitie geen leeftijd aan verbonden. Zo kan je als starter of student op de arbeidsmarkt help inschakelen van een loopbaancoach. Deze groep heeft nauwelijks tot geen ervaring op de arbeidsmarkt en kunnen wel hulp gebruiken bij het oriënteren op de toekomst. Ook is loopbaancoaching interessant voor werknemers die wel al meerdere jaren ervaring hebben. Wellicht loop je als werknemer met verschillende vraagstukken rond betreft het vakgebied, mogelijkheden tot doorgroeien of specialisaties. Hierbij kan een loopbaancoach ondersteuning bieden die in dat geval nodig is. Werklozen zijn meestal wel in het bezit geweest van een baan of diploma maar kunnen onzeker zijn over de richting die ze willen inslaan. Ook hier biedt loopbaancoaching de nodige ondersteuning en procesbegeleiding in het vinden van een nieuwe geschikte baan.

Dit kan een loopbaancoach voor jou betekenen

Een groot deel van je tijd ben je bezig met werken. Deze tijd wil je dan natuurlijk wel besteden aan iets waar je ook echt plezier in hebt. Een loopbaancoach kan jou helpen met het sturen in de juiste richting. Als je al enigszins een beeld hebt gevormd, of juist nog totaal geen idee hebt welke kant je uit moet is loopbaancoaching geschikt voor jou. Het helpt je met:

  • je dromen verwezenlijken;
  • praktische vaardigheden te verbeteren;
  • het maken van een carrière switch of een geschikte baan vinden;
  • het gehele sollicitatieproces;
  • achterhalen wat je toegevoegde waarde is;
  • het versterken van je mindset.


 

Coach