Mediation Coach

Bij mediation gaat het vaak om een conflict, waar je zelf niet meer uitkomt en waarbij het wel handig is om nog samen door een deur te kunnen. Denk aan ouders die gaan scheiden, een conflict met een collega of werkgever of een burenruzie bijvoorbeeld. Een mediation coach is onpartijdig en staat open voor beide partijen. Het doel van een mediation coach is om tot een zo goed mogelijk oplossing te komen voor beide partijen.

Wat doet een mediation coach?

Een mediation coach is iemand die meekijkt met een conflict dat waarschijnlijk al langere tijd speelt. Dit is de stap die meestal wordt gezet voordat er geprocedeerd wordt. Het proces met een mediation coach verloopt meestal sneller en is daarmee vaak goedkoper dan de zaak voor de rechter te laten komen. Het belangrijkste is wel dat er bij beide partijen de bereidheid aanwezig is om tot een passende oplossing te komen.

Wat is er nodig voor mediation?

Uiteraard speelt er een conflict wanneer een mediation coach wordt ingeschakeld. Maar wat dus vooral nodig is, is dat beide partijen bereidt zijn om naar de ander te luisteren en samen met de coach te zoeken naar een passende oplossing. Er zullen altijd compromissen gesloten moeten worden, maar de meest bepalende factor in een mediation traject is de bereidheid van beide partijen. Dit kan soms best lastig zijn omdat er frustratie, boosheid, verdriet of misschien wel gekwetstheid in de weg zit. De mediation coach laat ook ruimte voor deze emoties, zodat je je gehoord voelt en er daardoor ruimte ontstaat om verder te kijken dan het probleem. Niemand wordt gelukkig van conflicten en het is dus ook het beste om naar de toekomst te kijken om te zien hoe beide partijen met dit conflict willen omgaan.

Voor welke situaties is mediation geschikt?

Mediation is voor alle situaties waarbij er een conflict heerst geschikt. Dit kunnen situaties in de privesfeer zijn zoals een scheiding, een burenruzie of een familieconflict. Maar ook als er conflicten zijn op werkgebied kan een mediation coach ingeschakeld worden.

Mediation coaching is er om je te helpen tot een passende oplossing te komen, zodat je het conflict kan loslaten en weer verder kan met je leven.

Mediator Circle biedt een landelijk overzicht van Mediation Coaches. Bezoek hier de website mediatorcircle.nl

 

 

Coach