NLP coach - doorbreek negatieve patronen

Voor deze vraag gaan we dieper in op de betekenis en de werking van NLP, wat staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Neuro heeft met je hersenen te maken die patronen legt waardoor je je juist goed of minder goed voelt. Linguïstisch heeft dan weer betrekking op de taal waarmee je communiceert. Het woordje programmeren slaat op het programmeren van je brein door middel van de taal.

Het doel van NLP is dan om invloed uit te oefenen op onbewuste breinprocessen door middel van taal en non-verbale communicatie. Je kan het gebruiken om negatieve patronen in je brein om te vormen in positieve patronen. Het doel van NLP is dan ook het verbeteren van je leven en je eigen gevoel. Je programmeert je brein als het ware op positieve gedachtes, beelden en gevoelens.

Wat doet een NLP coach?

Een NLP coach is gespecialiseerd in verschillende NLP technieken die zich door de jaren heen ontwikkeld hebben. De coach leert je inzicht te geven in je brein en de manier waarop deze informatie verwerkt. Zo heeft ieder brein een andere werking en dus ook andere technieken nodig om tot werking te komen. Zo leert een NLP coach je de basistechnieken en krijg je hierna diepgaandere technieken die helemaal aansluiten bij jouw manier van denken en doen. In een aantal sessies worden de verschillende technieken door de coach aangeleerd en ga je ook zelf aan het werk om je emoties te controleren.

NLP coaching: hier is het goed voor

NLP coaching is niet meer dan het bewust maken en activeren van al bestaand hulpbronnen in je hersenen. Onder deze hulpbronnen verstaan we onder andere kracht, mentale balans, innerlijke rust en zelfvertrouwen. Met behulp van een coach ben je bewust bezig met het ophalen positieve emoties waardoor groei en verandering mogelijk is. Daarbij werk het ook voor het wegnemen van blokkades in je gedachten zoals gedachten of negatieve overtuigingen.

NLP technieken in de praktijk

Er bestaan vele verschillende NLP technieken die ieder een eigen aanpak en uitwerking hebben. Zo wordt er vaak een begin gemaakt met de basistechnieken die worden uitgeoefend. Aan de hand hiervan wordt er gekeken naar jou als persoon zelf en worden andere technieken voorgelegd. Iedere coach heeft hierbij een eigen stijl en aanpak van gebruik van technieken.


 

Coach