Opleidingen & Cursussen

Een coach leert anderen op een resultaatgerichte manier bewust te worden van de eigen handelingen. Nieuwe inzichten worden blootgelegd waardoor er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling wordt gemaakt. Een goede coach word je door het opdoen van kennis zowel als veel ervaring binnen het werkveld als het eigen leven. Zo zul je bijvoorbeeld als loopbaancoach kennis moeten hebben van de arbeidsmarkt om te weten of bepaalde doelen binnen een branche haalbaar zijn.

De kracht van coaching zit hem in de ander te laten ontdekken welke kwaliteiten die persoon zelf bezit. Tijdens deze ontdekking bied je als coach een ondersteunende en sturende rol waardoor de betreffende persoon sneller door dit proces rolt.

EIA-niveau's opleidingen

Het NOBCO , Nederlandse Orde van Beroepscoaches, biedt verschillende coaching opleidingen aan. Al deze opleidingen zijn voorzien van een Europees EQA-keurmerk. Het keurmerk is onder te verdelen in 4 verschillende coachniveaus waarmee jij je kunt onderscheiden. Deze 4 coachingniveaus: Foundation, Practitioner, Senior Practitioner en Master Practitioner hebben ieder eigen opleidingen waar uit gekozen kan worden. Wanneer je je als coach wilt onderscheiden in de markt van coaches, moet je je aansluiten bij de NOBCO en het EIA-keurmerk.

NOBCO opleidingen en cursussen

NOBCO biedt EQA-gecertificeerde opleidingen en cursussen die jou al beginnende coach op weg helpen binnen de branche. Voor het volledige overzicht van opleidingen bezoek je de website: https://www.nobco.nl/opleiding/opleidingsaanbod-voor-coaches/overzicht-eqa-opleidingen . Tevens kun je het coaching cursus overzicht voor een thuisstudie coaching van alleopleidingenencursussen.nl bekijken. Een coaching cursus kan vanuit thuis gevolgd worden en is dus ideaal voor als u overdag andere werkzaamheden heeft.

Vele andere coach opleidingen in Nederland hanteren vaak de richtlijnen van het NOBCO, dit staat erbij vermeld. Het is dan ook altijd aangeraden een erkende opleiding te volgen.


 

Coach