Versterk je relatie met een relatiecoach

Een relatie hebben betekent vaak ups en downs, elkaars kwetsbare plekken maar misschien ook wel gebreken leren kennen en er mee omgaan. Het is dan ook niet vreemd om een coach in te schakelen die als neutrale partij overzicht houdt op de stand van zaken en kan helpen bij de omgang tussen beide partijen. Een relatiecoach is dan ook minder gericht op het oplossen van problemen en meer gericht op het versterken van de relatie. Zo wordt er dieper ingegaan op de kwaliteiten en vermogens van beide partijen om deze vervolgens effectief in te zetten voor de relatie en onderlinge communicatie.

Doelgericht werken aan de relatie

Uit de praktijk is gebleken dat relatiecoaching vaak veel kan opleveren. Zo niet alleen bij het oplossen van geschillen maar ook als ondersteuning gedurende de relatie. Bepaalde factoren die van belang zijn tijdens een relatie worden bespreekbaar gemaakt waardoor er ruimte over blijft voor ontwikkeling van de relatie. Met behulp van de relatiecoach wordt er een duidelijke en stevige basis voor de relatie gelegd waardoor conflicten zoals slechte communicatie of botsende karakters uit de weg worden geholpen. Het resultaat is een heldere toekomst voor je relatie.

Verbeter de communicatie

Een relatiecoach hecht veel waarde aan de manier waarop partners communiceren. Dit is vaak het startpunt van een conflict die voor onnodige frustraties kan zorgen. Zo wordt er tijdens deze vorm van coaching ook veel aandacht besteed aan de manier waarop beide partijen communiceren en waar de eventuele verbeterpunten liggen. Door open te communiceren worden niet alleen kwetsbaarheden maar ook de gedachtegang van beide partijen blootgelegd waardoor er daarna vaker meer begrip is voor elkaar. Door op een vaak nieuwe en verbeterde manier te communiceren kunnen conflicten in de toekomst worden voorkomen.

De voordelen van relatiecoaching

  • Verbetering in de communicatie
  • Toekomstige valkuilen preventief ontwijken
  • Meer intimiteit en verbondenheid
  • Inspelen op elkaars gedrag
  • Meer uitdaging
  • Handvatten voor het verbeteren van de relatie
Coach