Stress en Burn-out coach

Een burn-out ontstaat op het moment dat de balans tussen inspanning en ontspanning weg is. Het is iets wat steeds meer voorkomt en waar veel mensen last van hebben. Onze maatschappij is continu in beweging en draait 24/7. Er heerst een soort cultuur waarin je het gevoel hebt overal bij te moeten zijn en dat het goed is altijd bezig te zijn. Maar het nemen van rust, even niet online zijn en tijd alleen doorbrengen zijn heel erg belangrijk om het vol te kunnen houden, juist in deze 24/7 draaiende maatschappij. Er zijn coaches die jou kunnen helpen om stress op een positieve manier te gebruiken en sterker uit je burn-out te komen.

Herstel de verstoorde balans

Wanneer je op zoek bent naar een stress of burn-out coach dan is de balans bij jou waarschijnlijk zoek. Je voelt je erg gestrest en kunt moeilijk tot rust komen. Stress wordt vaak heel negatief geassocieerd maar dat hoeft niet. Stress dient ook als motivator en stimuleert je om vooruit te komen. Het gaat om de balans. Dus op tijd zorgen voor rust of tijd alleen is heel belangrijk. Een stress coach helpt je om van stress een positieve kracht te maken en de verstoorde balans te herstellen. Ben je burn-out dan is de balans al langere tijd zoek en heb je je max bereikt. Je zult dan eerst moeten zorg dragen voor je herstel, een burn-out coach helpt jou hierbij.

Waardevolle tools

Stress en burn-out coaches zijn er om jou te helpen je weer terug in balans te voelen. Je zult in de sessies stapje je voor stapje specifieke tools aangereikt krijgen die ervoor zorgen dat je voldoende tijd neemt voor jezelf en dus kunt opladen na een intensieve werkdag. De tips klinken misschien heel erg simpel en feitelijk gezien zijn ze dat ook. Het gaat er alleen om dat jij ze toepast op structurele basis en blijft toepassen. En dit is nou juist waar een coach je bij helpt. Hij/zij is in het begin je stok achter de deur en ondersteunt je in de momenten dat je het moeilijk hebt. Er wordt toegewerkt naar het moment waarop het zorgen voor jezelf in je systeem zit en je weer in balans bent voor je gevoel.

Kom in actie

We geven je alvast wat tips waar je mee aan de slag kan. Lees ook ons artikel over of coaching wat voor jou is.

  • Neem 's avonds op tijd rust. Het advies luidt om 2 uur voordat je naar bed gaat niet meer achter je laptop, ipad, tv of telefoon te zitten. In plaats daarvan creëer een fijn plekje voor jezelf, lees een boek of luister naar muziek.
  • Wellicht kun je met je baas in gesprek en je werkdagen of werktijden anders indelen zodat het lichter voor je voelt.
  • Zorg dat je bewust de tijd neemt voor een ontbijt, lunch en avondeten. Je lichaam heeft energie nodig en de juiste voedingsstoffen. Zo kom je ook energieker de dag door.

Twijfel je over of je een burn-out hebt? Ga langs de dokter voor een gesprek of plan een kennismakingsgesprek met een coach van jouw keuze.

 

Coach